Voorbereidingen - Reisverslag uit Rheden, Nederland van Diana Cuijk - WaarBenJij.nu Voorbereidingen - Reisverslag uit Rheden, Nederland van Diana Cuijk - WaarBenJij.nu

Voorbereidingen

Door: dianavancuijk

Blijf op de hoogte en volg Diana

14 Oktober 2010 | Nederland, Rheden

Vandaag heb ik meer informatie gekregen en ben ik al druk geweest met allerlei dingen te regelen.
Als ik in Azerbeidzjan aankom dan zal ik opgehaald worden door mijn projectleider, die neemt ons mee naar het hotel in Baku, Landmark Hotel, dus als je wil weten waar ik het weekend (zaterdag op zondag) ga verblijven zoek maar even op.
Daar hebben ze ook een zwembad.
Eerst krijg ik 1 dag een training voor mijn werkzaamheden.
Het blijkt dat de dijken op 30 plaatsen eerder zijn geinspecteerd door locals.
Helaas is dit niet voldoende geweest om de zwakke plaatsen in de dijk in kaart te brengen en moeten wij nu gaan aangeven waar wij de dijken geinspecteerd moeten worden.
In totaal is de rivier 900 km lang, dus dat betekent dat er 1800 km dijk aanwezig is.
We gaan met 6 groepen op pad. In iedere groep zit een junior dijkexpert uit Nederland (onderander ik) 1 local dijkexpert een tolk en een chauffeur.
Twee groepen beginnen bij de zee en gaan stroom opwaards werken, twee groepen beginnen bij een andere rivier en die werken vanaf de iraanse grens stroomopwaards en de laatste twee groepen beginnen bij het reservoir en werken stroomafwaards.
Per groep moeten we per dag minimaal 30 kilometer dijk inspecteren en in kaart brengen.
Het meeste zal per auto kunnen, maar er zullen ook veel delen gelopen moeten worden.
Doordeweeks zit ik in lokale hotelletjes, ben erg benieuwd want deze zullen niet zo netjes eruit zien als het hotel in Baku
Vandaag al gebeld met de GGD voor mijn vaccinaties, deze krijg ik dinsdag, donderdag moet ik me visum ophalen in Den Haag.
Ook de verzekering geregeld met mijn werkgever.
Ook heb ik al een aantal opties voor vluchten gekregen, maar moet dit nog even overleggen met degene waarmee ik heen reis, zodat we met zijn tweeen gaan.
Ook heb ik al een laptop en telefoon gekregen van mijn werk om die daar te gebruiken, ben niet van plan om mijn eigen mobiel te gebruiken.
Deze blijft thuis en er zullen maar weinig mensen het nummer krijgen.
Dus het kan zijn dat ik 3 weken niet te bereiken ben dan alleen per mail, als ik verbinding heb met internet.
Zo morgen eerst mijn paspoort gaan ophalen en de laatste dingen regelen, paspoortnummer heb ik nodig om het visum aan te kunnen vragen.

Het lang is veilig en hoef geen boerka aan...., alleen afgelopen dinsdag heeft turkije van azerbeidzjan verloren van het voetbal, ben benieuwd of het daar ook zo leeft als in Nederland....

• 14 Oktober 2010 - 16:36

Jan Schrurs:

Ziet er zeer interessant uit.
    Maak er een mooie tijd van.
    Jan Schrurs

• 14 Oktober 2010 - 17:14

Hans Meulendijks:

Met het lezen van je opdracht lijkt me de uitdaging alleen maar te groeien. De reis met een collega lijkt me niet heel vervelend. Om samen met een autochtoon 1800 kilometer dijk te inspecteren is, lijkt me, toch wel een enorm karwei. Mede gelet op de mindere prestaties van de locals. Verder zo lang de inspectie per auto gebeurt gaat het wel met enige voorspoed maar lopend in dat land zal wel een ander gevoel zijn. Neem maar een paar goede schoenen (laarzen) mee!

Maar voor nu de nodige vaccinaties en natuurlijk je visum, jammer dat je daarvoor naar Den Haag moet. Al met al morgen weer een dag bezig met een toch redelijk onverwachte opdracht.

En maak je over het voetbal maar niet al te druk, het is niet heel waarschijnlijk dat er een oorlog uitbreekt.

Zo je nieuw reisverslag lezen ben ik steeds meer onder de indruk van je en vindt het toch wel super goed dat je dit gaat doen. De inspectie ziet er interessant uit en het zal je vakkennis alleen maar doen groeien.

Graag tot het volgende reisverslag.

Liefs.

• 15 Oktober 2010 - 08:19

Maarten:

Beste Diana,

veel succes in Azerbeidzjan. Ik weet dat je er veel van zult leren, maar ik hoop dat je het er ook erg naar je zin gaat hebben!!! Laat je niet gek maken, zorg goed voor jezelf! Ook ik ben erg benieuwd naar je volgende verslagen!

Veel plezier en succes.

Maarten