nog een paar dagen op kantoor in Baku
Door: dianavancuijk
Blijf op de hoogte en volg Diana
10 November 2010 | Azerbeidjan, Bakoe
Het duurt even voordat mijn foto's van het toestel naar de computer zijn overgedragen.
Eergisteren waren we weer het veld in geweest en dat was wel weer even leuk. Hier in Baku is het net een beetje als europa allemaal vrij normaal, maar op het platteland, dan zie je echt iets van het land en merk je echt dat je in het buitenland zit. Hier kan ik ook echt zelf niet rijden, ook niet op een motor. Ik denk dat ik na 300 meter al verongeluk. Dus hebben we een driver. Mijn driver die ik voor de laatste dagen heb heet voor een andere collega Amigo, maar hij wil graag dat ik hem Riakkonen noem, dus maandagochtend stond Raikkonen mooi op tijd voor me hotel samen met de Generaal. Hij is geen generaal, maar noemt zichzelf zo, wat zijn naam is ben ik alweer vergeten.
Onderweg naar onze bestemming hebben we nog even me vertaler opgehaald die ik de Sjeik noem. Onderweg hebben we veel gelachen en eindelijk muziek in de auto, dus een dikke party gehouden. Ook werdt ik door de 3 mannen goed uitgehoort over mijn leefsituatie in Nederland. Hier vinden ze het heel raar dat ik niet getrouwd ben, maar wel samenwoon en dat we toch een eigen huis hebben en niet bij de ouders wonen.
Ook snappen ze niet waarom we geen kinderen willen, want wie zorgt voor je als je heel oud bent, 65....
Dus heb geprobeert uit te leggen dat wij bejaardehuizen hebben en de verzorgers dat dan doen en dat wij wat ouder worden dan 65...., maar daar is geen beginnen aan.
Nadat ik op bepaalde specialen plekken ben geweest, sorry mag hier niets over zeggen want deze plekken zijn geheim en ik mag niet te veel over mijn werk uiten, maar dat hebben jullie al gemerkt, hebben we een heerlijke lunch op, maar weer erg vet.
's avonds kwamen we bij het hotel aan wat ik nogal bijzonder vond, want dit hotel is alleen voor huwelijkspartijtjes. Mijn team vertelde mij dat we met z'n 4ren op 1 kamer moesten liggen. Daar was ik nogal heel duidelijk en kort over, want dat gaat neit gebeuren. Als dat moet slaap ik wel in de auto....
Ik kreeg dus uiteindelijk een eigen kamer. De andere lagen wel bij elkaar op de kamer. Mijn badkamer stonk erg naar riolering een echte putlucht. Wat blijkt nou, tijdens de bouw van het gebouw hebben ze wat fouten gemaakt, ja dat kon ik nog ruiken.
Een ander team verbleef ook in dat hotel, maar zijn driver lag wel op zijn kamer en hij stond de volgende ochtend nogal chagrijnig voor mijn deur...., zijn driver heeft de hele nacht liggen snurken. Iedereen was chagrijnig de volgende ochtend behalve ik, als iedereen chagie is dan wordt ik alleen maar vrolijk.
Maar goed, 's avonds had mijn team gevraagd of ik hun wakker wilde maken de volgende ochtend, zo gezegd zo gedaan, om 6 uur stond ik voor hun deur waar ze niet zo vrolijk van werden, hahahah.
Het evrhaal van mijn driver kennen jullie. Nadat eindelijk iedereen klaar was waren we gaan ontbijten en ze waren echt zo chagie met zijn allen, want wat blijkt nou, gisteren was het hier flagday, dat is een ebetje hetzelfde als koninginnedag bij ons, maar hun moesten werken.
Ach de dag was erg rustig, want iedereen heeft wel liggen slapen tijdens de pauzes en de rit. Tijdens het rijden uiteraard de driver niet.
We heb ik ff onderweg naar Baku ff me ogen dicht gedaan, maar slapen lukt mij echt niet, want de wegen zijn zoooo slecht.
Nou dat was een beetje mijn verhaal over het veldwerk en ga nu mijn fotos bewerken, hoop vanavond dat ik in het hotel fotos op het internet krijg, want hier lukt dat echt voor geen mogelijkheid. Internet is erg traag.
Nog een paar nachtjes en dan heb ik me eigen dingetjes weer.
10 November 2010 - 07:28
Jan Schrurs:
Nu had je kans om vreemd te gaan en nu wil je niet met z'n vieren op een kamer.
maar.. ik zou dat ook niet doen, want dan slaap ik wel in een stoel in de hal.
doe je best
Jan -
10 November 2010 - 08:00
Hans En Paulien:
Tsja het is nu onderhand wel duidelijk dat Michiel zich geen zorgen hoeft te maken.
Terug bij je ouders klinkt leuk voor even maar dan gaan we er toch wel van uit dat jij ons gaat verzorgen. Over de bejaarden zorg tegen de tijd dat jij 65 bent zou ik maar niet zo zeker zijn. Tegen de tijd datjij zo oud bent is het onmogelijk of onbetaalbaar. Wel een geluk dat je dan tot je 70+ mag werken.
Of zou er ergens een huis zijn voor ouder Harley rijders.........
Tot binnenkort! -
10 November 2010 - 08:38
Diana:
Wat gaat het snel, maar wel leuk dat je dit even mee mag maken. Maak er nog ff een feestje van Kuz -
10 November 2010 - 08:39
Lieke:
Miss is het wel handig als ik mijn eigen naam er neer zet haha. Blond?? -
10 November 2010 - 11:14
Peggy:
Hey Diana,
Je maakt zo wel heel wat mee. Wel een hele ervaring. En met die 4 op een kamer slapen had ik ook niet gedaan. Ik wens je nog veel plezier de laatste dagen op kantoor.
Liefs Peggy -
10 November 2010 - 13:09
Wouter:
Over kinderen gesproken. Bij ons is alles nog rustig en alles gaat goed.
Veel plezier daar.
Groet van Wouter, Sandy en Sem natuurlijk -
11 November 2010 - 09:41
Diana:
Er staan wat foto's van me fieldtrip, hotel en Baku op de site, dus genieten maar